Takläggare Stockholm

Takläggning Stockholm - dags för ett nytt tak?

Tak håller länge om man tar hand om dem men tyvärr håller inget tak för alltid. Vi på Tisab hjälper er att ta hand om hela takläggningen, oavsett om det handlar om en takomlägning eller om ett nytt tak, när det blivit dags – från konsultation kring lämpligt takmaterial till dess att taket är färdigt och ställningarna bortplockade. Vi lägger papptak, betongpannor, tegelpannor och plåttak.

När ni anlitar oss för takläggning kan vi ha koll på alla de olika delmomenten och se till att allt går rätt till från början för att garantera ett lyckat och hållbart resultat!

Kontakta oss om ni är intresserade av att lägga ett nytt tak! Vi erbjuder kostnadsfri konsultation! 


Anlita professionella takläggare för takomläggning i Stockholm

Att lägga ett nytt tak är ett komplext projekt. Det är tungt, det sker på hög höjd - och är därmed också farligt - och det kräver både kunskap och precision. Dessutom kräver projektet planering och logistik. Hur gör du med det gamla taket? Finns det en container att hyra - och hur forslar du bort allt bråte till återvinningsstationen? Det handlar dessutom - oavsett material - om att få ett tak som håller tätt, som ser bra ut och som gör detta i många, många år framöver.

Genom att välja oss för din takomläggning i Stockholm får du en garant på att jobbet sker på ett säkert och fackmannamässigt sätt. Våra skickliga takläggare i Stockholm arbetar noggrant och vi kan, som en följd av erfarenhet i kombination med god planering, alltid erbjuda effektiva jobb till rimliga priser. Vi hjälper dig gärna med din takomläggning i och ger dig ett tak som står pall för väder och vind – år ut och år in.

Varför ett nytt tak?

Taket är det yttersta skyddet för ditt hus. Det är taket som skyddar mot regn, mot snö, mot vind och mot sol. Taket blir lite av ett paraply för hela huset. Detta gör också att ditt tak nöts ut. För varje regnskur, för varje vinter och för varje storm kommer ditt tak att tappa i kvalitet. Ett tak som inte håller tätt kan leda till kostsamma skador där exempelvis fukt- och mögelangrepp både kan bli dyra och svåra att komma till bukt med.

Dessutom handlar det även om ekonomi. Ett tak som inte är tätt kostar en massa pengar. Detta genom att den varma luften inifrån försvinner ut - och kall luft kommer in. Denna kombination skapar en högre uppvärmningskostnad och av den anledningen är en takomläggning i Stockholm en investering som lönar sig redan från dag ett.

Utöver detta finns även estetiska fördelar med att byta tak. Ditt tak syns på långt håll och det ligger således till grund för det viktiga första intrycket du ger av ditt hus. Ett nytt tak kommer att skapa ett helt nytt uttryck och ge ditt hus ett estetiskt lyft. Vi hjälper dig gärna med att plocka fram rätt lösning för just dina behov och baserat på hur din villa ser ut i övrigt.

Lertegel, betongpannor, shingel eller bandteckning?

Bara för att ni haft ett särskilt material innan betyder inte det att ni måste fortsätta med det materialet. Vill ni byta takmaterial är en takomläggning en utmärkt chans att göra just det. Vi hjälper er gärna med råd kring vilket material som är mest lämpligt för er. 

Tegeltak / Tegelpannor

Tegelpannor är ett klassiskt takmaterial som görs av lera. Det är naturligt och otroligt hållbart material. Ett tak av tegel kan hålla i mer än hundra år och blir bara vackrare med tiden. Pannorna går att få glaserade eller engoberade vilket gör ytan på pannan blankare och taket tåligare mot frost och mossa. 

Betongtak / Betongpannor

Pannor gjorda av betong är billigare än tegelpannor. De går att få i många olika färger och utseenden. Dock kräver de lite mer omvårdnad då de lättare får påväxt. Vill du göra ett byte från tegelpannor till betongpannor behöver vi se över stommen så att hus- och takkonstruktionen håller då betongpannor väger mer än tegel. 

Papptak / Shingel 

På tak som är platta eller lätt lutande brukar man rekommendera tak av shingel. Shingel är en utveckling av papptaket då de traditionella papptaken av papp och tjära inte används längre. Dock lever ordet papptak kvar men det som menas är då egentligen shingel. Vad exakt som ett shingeltak är tillverkat av kan variera men oftast är det en asfaltimpregnerad glasfiberväv som är lätt och som kan läggas på ett tak utan att först kontrollera takkonstruktionen. Shingel kan hålla i upp till 30 år och är det absolut billigaste takmaterialet.

Plåttak

Det finns flera olika typer av plåttak, alla med sina unika egenskaper. Stålplåt, aluminiumplåt, zinkplåt och kopparplåt är de plåttak som man för det mesta ser på tak i Sverige. Plåttak har rykte om sig att vara underhållsfritt, det är det tyvärr inte, dock är det relativt lätt att underhålla och har en mycket lång livstid. De flesta typer av plåttak är lätta och kräver inget förstärkning av takkonstruktionen. 

takläggning i Stockholm

Takläggare Stockholm - garanti på allt arbete

Att ha ett bra tak som håller fukt och väta ute är essentiellt när det handlar om ta hand om sitt hus. Vi vill att våra kunder skall känna sig trygga och erbjuder därför garanti på allt arbete som vi utför. Allt material som vi arbetar med har vi noga kvalitetssäkrat och vet kommer hålla för de slitage som ett tak utsätts för. Hos arbetar både takläggare och plåtslagare så du kan känna dig trygg med att det är experter som lägger ditt tak, oavsett vilket material som du väljer. 

Låt oss byta ditt tak!